Tuesday, August 22, 2006

Opublicerat: 2

Ännu en insändare som refuserats av både Borlänge Tidning och Dalademokraten utan kommentarer.

Lita inte på SPI i år

I det förra kommunvalet lockade pensionärspartiet SPI i Borlänge 600 röster, detta gav 2.2 % och ett mandat i kommunfullmäktige. De som trodde att SPI på ett aktivt sätt skulle bli en röst för sina väljare i fullmäktige och där lägga förslag basetat på den politik man gick till val på blev mäkta besviokna. Sanningen är att SPI nu efter fyra år i fullmäktige inte har mäktat med att lägga ett enda förslag, en röst på SPI visade sig vara fullstäningt bortkastat. Efter alla interna bråk som SPI i Borlänge har ägnat sig åt de senaste 4 åren så tyder inget på att man skulle bli mer aktiva i fullmäktige de kommande fyra åren om man får chansen igen.

Att människor röstar på SPI är i sig inte konstigt. De etablerade partierna har alla vänt pensionärerna ryggen med sin politik. SPI är dock inget alternativ, det har de visat genom att vara totalt passiva i Borlänges fullmäktige i fyra år. Nationaldemokraterna har emellertid varit en aktiv kraft i de kommunfullmäktigen där man varit representerade. Det samma gäller mig när jag under den förra mandatperioden satt i kommunfullmäktige i Trollhättan och var en av landets mest aktiva lokalpartierna i landet.

Det skall inte vara ett straff att vara gammal, och de som byggt upp detta land och denna stad skall inte behöva nöja sig med att rösta på ett helt passivt SPI i fullmäktige. Jag och Nationaldemokraterna är en garant för aktivitet och ett äldreperspektiv i fullmäktige. För oss är det en självklarhet att företräda de som detta land är skyldiga så mycket.

Jimmy Windeskog
Nationaldemokraterna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home