Wednesday, June 07, 2006

Vad betyder ett namn?

Så sa Julia till Romeo i William Shakespeares Romeo Och Julia; ”Vad betyder ett namn?”. Samma fråga kan Sverigedemokraterna gott kosta på sig att ställa en sådan här dag då man fått slå klackarna i taket efter succéresultatet på 11.9 % i Ung Val. Svaret på frågan är – riktigt, riktigt mycket. Det må finns en och annan som vill blunda för detta faktum i våra dagar med det SD som tagit dessa 11 % är just det SD som sedan 1988 har byggt upp ett förtroende hos det svenska folket genom oräkneliga torgmöten och flygblad. Just det SD som vissa i dagens SD låssas aldrig har funnits. De senaste månadernas utflykter gör nog räknat varken från eller till, det är SD som ett politiskt begrepp som tagit röster. Dagens ledning under ett annat partinamn hade inte fått ett mätbart resultat i Ungt Val och förmodligen inte mer än ett par tusen röster. Men med ett namn som betyder något så kan man komma långt!

Även mitt nya parti Nationaldemokraterna kan kosta på sig ett par leenden. Utan en kampanj i Ung Val fick vi 2.1 % vilket var betydligt mer än massmediafavoriter som Junilistan och Feministiskt Initiativ, och bara en halv procent sämre än Kristdemokraterna. I det lilla kan detta kanske jämföras med SD:s resultat i Ungt Val 2002. Kampen fortsätter, än kan man vinna politiska röster med politik och inte bara på namn och pengar,

34 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Som vanligt har du helt rätt. Din blogg tillhör verkligen favoriterna om man vill ha klara politiska analyser. Att ND får 2% av antalet totala väljare - vilka uppenbarigen har gjort ett medvetet idelogiskt val till nackdel för konkurrenten - talar för en ljus framtid för nationaldemokratin. SD:s block av omedvetna väljare är däremot mycket sårbara för ND i framtiden. Gaypride blomman som SD valt tilltalar sannerligen inte den yngre generationen väljare, för att uttryckte sig milt.

I mycket framstår du Jimmy, som SD:s förlorade samvete. ND har berikats med en rad färgstarka personligheter den senaste tiden, och en ideolog av din kaliber hör verkligen hemma vid den politiska frontlinjen. Lycka till i valet!

9:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sverigedemokraterna kommer definitivt att ha de kommande åren i sin hand och det lär vara en tuff tid för Nationaldemokraterna men vi måste också komma ihåg att i England och Tyskland där det mångkulturella och mångetniska paradiset kommit snäppet längre än här så är det tvärtom etnoradikala partier som NPD och BNP som avancerar, inte "kulturnationalister" och konsvervativa populister. När vi når det stadiet i Sverige också så måste SD tvärtom radikaliseras för att bibehålla ett fortsatt stöd eller lämna över till ND. Framtiden tillhör SD men evigheten tillhör ND menar jag.

9:50 AM  
Blogger Andreas Ekström said...

Etablisemanget bortförklarar vårt goda resultat, och det gör även Nd. Ni går hand i hand på den anti-sverigedemokratiska sidan.

Sd går bra för att man har en bra politik, inte för att man började gneta 1988. Det är bara se skillnaden mellan 2002 och 2006. 8 % således röstade för det Sd har varit de senaste fyra åren således.

Man kan lugnt säga att den utveckling som skett i Sd de senaste fyra åren har varit avgörande för partiets framgångar.

Men jag får säga grattis till Nd. Ni fick fler röster än jag trodde ni skulle få. Om man utgår från att Sd fick 1,5 % 2002 då man fick 3,8 % i ungt val så borde ni nog kunna få upp emot 1 % i riksdagsvalet.

3:22 PM  
Blogger itsweden said...

Kanske du har en del poänger i det Jimmy.I debatten mellan Lars Leijonborg och Jimmy Åkesson så uppmanade Leijonborg Jimmy att dom skulle byta namn. Jimmy tog inte det till sig och namnet är onekligen inarbetat bland många, särskilt såna som mig från en äldre generation.

Jag tror att ND har en klar potential att nå högre än en procent i riksdagsvalet. SD's siffror pekar på att många väljare börjar bekymra sig för sin direkta vardag och en närliggande framtid. Vad som krävs är en klarare profilering mot skillnaden mot SD.

2:10 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Andreas Ekström:
Detta inlägg handlar inte om "bortförklaringar", det handlar om beundran och stolthet. Beundran för att SD håller på att göra något unikt i svensk politik, stolthet för att jag själv varit med och dragit mitt strå till stacken.

Däremot gör man sig själva en stor otjänst om man inte förstår vilket värde just namnet SVerigedemokraterna har. Det har blivit en granat för en sverigevänlig politik. Och det arbetet har inte gjorts på några veckor eller månader utan under år.

3:23 AM  
Blogger itsweden said...

Jimmy:
"Det har blivit en granat för en sverigevänlig politik. Och det arbetet har inte gjorts på några veckor eller månader utan under år."

Helt riktigt. Det gäller speciellt väljare ur min generation tror jag. Men jag tror väldigt mycket på ND i höst. Jag har en större samsyn med ND när det gäller rätt många frågor, synen på skatter och uhjälpen. Jag gillar öppenheten i ND när de diskuterar nödvändigheten av globalisering för vissa företag samtidigt som man vill ha en mer nationell inriktning på företagen. Svåra frågor eftersom företagen inte får missgynnas hursomhelst i förhållande till konkurrenterna och sedan ändå ha folkets bästa för ögonen.

4:41 AM  
Blogger itsweden said...

Du har många poänger i det du skriver Hell 14.

4:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Helt riktigt Jimmy!
SD nya ledning leder partiet i fördärvet. De klipper alla aktivister och nazistförklarar eldsjälar som slitit för partiet i många år!
Endast en liten klick sitter och likt ekorrar styr partiet.
Expo har full insyn och ledningen lyder Expo blint. expo gapskrattar när SD tar åt sig deras "råd".
En lekskola har det blivit tyvärr.
Det bådar inte gott inför valet!
Många så kallade ( politikens sol och vårare) har nästlat sig in.

12:43 AM  
Blogger itsweden said...

Jag tror att SD's framgångar kommer att lyfta ND. Många undviker att rösta på "extremhögern" för att de ser sin röst som bortkastad. De senaste opinionsundersökningarna visar tydligt att så inte är fallet.

3:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jocke Larsson: "Jag noterar att våra kusiner i ND skrapade ihop hela 2,1% på riksnivå. Det är faktiskt mer än vad jag trodde. Det är nog inte läge att helt räkna ut ND riktigt än."

9:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jimmy, har du någon koll på vart Torbjörn Kastell har tagit vägen? Har haft intrycket av honom som en seriös och ideologisk nationalist. Har han helt tröttnat på politiken?

9:54 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Nu anser ju inte jag att SDs ledning håller på att dra dem i fördärvet. Tvärtom så kommer ju SD att göra ett väldigt bra val. Däremot så är jag ju inte själv statsnationalsit och ser ju brister i den nya politiska riktningen.
Sedan så måste man ju ställa sig frågan om hur smart at det är styrelsen att bjuda in expo utan att ens fråga de medlemmar som blir kartlagda av dem. Man kan förstå om de känner en viss frusttration.

Jag hade kontakt med Kastell alldeles nyligen och han är givetvis fortfarande en övertygad nationalist. Någon aktivism i dagens SD är väl dock svårt att se.

z999:
Nu anser väl jag iofs att just skattefrågan är NDs stora problem, just då den skrivelsen som kom med Hennix. Förhoppningsvis kan den debatteras efter valet, nu är ju helt fel tidpunkt.

10:17 AM  
Blogger itsweden said...

Jimmy:
"Nu anser väl jag iofs att just skattefrågan är NDs stora problem,"

Beror det på att ND har samlat många människor som liksom jag anser att invandringspolitiken överskuggar allt annat? Alltså att man har samlat folk längs hela den politiska skalan som har olika åsikter runt ämnen (som skatten) som blir viktiga när problemet med invandringen lättas upp?

"just då den skrivelsen som kom med Hennix. Förhoppningsvis kan den debatteras efter valet, nu är ju helt fel tidpunkt."

Ja, det är verkligen fel tidpunkt, ungefär som att få för sig att klia sig när man hänger i en arm utför ut ett stup. :-)
Jag förutsätter att ND kommer att fokusera på rätt frågor fram till valet.

Jag kan ju avslöja att jag och min fru röstade på ND i förra valet och vi båda har fortfarande större förtroende för ND än SD. Men det viktiga för oss är att se ett parti i riksdagen som gör att alternativ till invandringspolitiken kan diskuteras alls. Jag ser det inte som uteslutet att ND skulle kunna nå riksdagen redan i år, jag tror att det är väldigt många som pendlar mellan SD och ND. Det är ett stort förtroende som SD får i riksdagen att förvalta.

Jag hoppas förresten att du får tid över för en bok men jag förstår att arbetet inom ND tar mycket tid.

11:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej. Jag håller också med om att ND:s nuvarande skattekrav känns väldigt radikala. I och för sig är det positivt att partiet börjar få politiska profilfrågor som inte bara berör den etniska nationalismen. ND som sådant är ett djupt ideologiskt parti, vilket är anledningen till att jag stödjer dem från första början. Men i valrörelser behöver man även andra frågor, och där är ND på rätt väg. Jimmy som har lång erfarenhet av politiskt arbete kan säkert ge värdefulla impulser. Även som debatten låser sig i skattefrågan - vet inte hur angelägen Hennix är att behålla punkten - så kan man säkert utöka partiprogrammet på andra håll och komplettera det. I dagsläget berörs egentligen bara den etniska frågan på djupet, och det kan man ju förbättra.

11:46 AM  
Blogger itsweden said...

Anonymous:
"Jag håller också med om att ND:s nuvarande skattekrav känns väldigt radikala."

Jo, fast det beror på vart pengarna går till. Lars Johansson redovisade på ett väldigt bra sätt hur man har dragit ner på välfärden under hela 90-talet för att ha råd med massinvandringen i kombination med skiftande konjunkturer. Jag anser inte att skatten ska användas för att jämna ut inkomstskillnader, det ska skötas genom fackföreningar och lite mer inflytelserika aktieägare än vad vi har idag.

4:14 AM  
Blogger itsweden said...

Jag vill tillägga att jag inte är emot höga skatter om dne gemensamma kassan går till den egna befolkningen. Genrellt sett.

9:08 AM  
Blogger AndersK said...

Jimmy skrev "Någon aktivism i dagens SD är väl dock svårt att se." Jag och andra SD:are ska ut i
en Stockholmsförort i morgon kväll
och dela ut Flygblad och Valinfo,
dessutom delar jag ut där jag bor,
- är inte det aktivism ? Vad är i
så fall aktivism Jimmy ? Du får gärna förklara det så att vi kan
lära oss det.

7:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag och andra SD:are ska ut i en Stockholmsförort i morgon kväll
och dela ut Flygblad och Valinfo, dessutom delar jag ut där jag bor, - är inte det aktivism ? Vad är i så fall aktivism Jimmy ? Du får gärna förklara det så att vi kan lära oss det.


Givetvis är det en viss form av aktivism, men jag kan lova dig att det är en stor skillnad på att vara aktiv vart fjärde år (ala SD) och att kämpa för Sverige varje år, och varje dag.

12:27 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

AndersK:
SD har givetvis former av aktivism fortfarande, men det är ju inte som när man kunde dela 70.000 blad på en dag och/eller ha 4 torgmöten på samma dag.

1:27 PM  
Blogger AndersK said...

Det bästa kanske vore om både SD
och ND kom in i Riksdagen på samma
gång.Eftersom jag antar att ND är
mer aktivt mellan valen så kanske
SD skulle må bra av den
"konkurrensen" eller hur man nu ska
uttrycka det,att en del i SD:s
ledning jämför SD:s aktivitet med
aktiviteten hos sossarna och
moderaterna så har vi ju inte någon
bra jämförelse, jag menar seriöst:
vem vill bli jämförd med en fet snigel som sossarna ? Nåväl,klarar vi Riksdagsspärren så får vi väl informera alla om att slutmålet
inte är det utan Rosenbad för att
hålla farten uppe.

7:11 AM  
Blogger AndersK said...

Sen lär väl dom muslimska prästernas Hatpredikningar och
bombattentat ge oss anledningar
till aktioner och aktivitet, i och
för sig kan här andra Nationella
partier ha aktioner som inte kräver
medlemsskap om SD-ledningen av
någon anledning är passiv,på så sätt kan man driva fram ett högre
tempo hos alla Nationella och ingen
Nationell oavsett partitillhörighet
tvingas så till passivitet.

7:40 AM  
Blogger itsweden said...

Jag för min del del tror att händelser under hösten kommer att göra att ND når riksdagen.

10:29 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

AndersK:
Både organisatporiskt och politiskt så skulle SD och ND kunna komplettera varandra utmärkt, det kommer dock inte att ske under överskådlig tid. Tvärtom, SD har ju visat och sagt att man på flera platser kommer att ställa upp med flera blufflistor för att stoppa ND i de kommuner där ND är större än SD (precis som förra valet alltså, trots att ND struntat i vissa listor för att inte konkurera med SD). Otack är världens lön...

Sedan så har jag väldigt svårt att tro att ND efter valet kan vara något annan än lillebror fortfarande, fast förhoppningsvis 4 år äldre och lite längre.

12:10 PM  
Blogger AndersK said...

I så fall tror jag SD-ledningen gör
detta på eget bevåg,hade det gått
ut på allmän omröstning tvivlar jag
på att ledningen hade kunnat köra
med blufflistor.

4:09 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Det tror jag du har helt rätt i. Deras logik avspeglar nog ibland medlemmarnas åsikter rätt dåligt. Trist för den politik som man för.

7:10 AM  
Blogger itsweden said...

Jimmy, jag anser att ND och du borde lyfta fram vikten av åsikten att folket skapar kulturen och inte tvärtom och vikten av etnopluralismen. Jag är väl ungefär lika luttrad som alla andra människor när jag läser om lidande runtom i världen men jag reagerar när den beror på att västerlänningar behandlar andra folk respektlöst och ursäktar slaktande av folk med att man ser alla folk med en enda måttstock.

I Irak så har det dött fler civila efter kriget än i hela konflikten mellan Israel och Palestina. USA's hanterande av situationen ursäktas med att USA vill införa demokrati och mänskliga rättigheter efter västerländsk modell. Den modellen ingår i våran kultur och är en del av vår kultur skapad av oss. Och visst är den positiv och ett utslag av många västerländska människors godhet, men i mellanöstern så blir den ren ondska som får rulla på ohämmat för att ingen vill ifrågasätta den västerländska modellen.

Men det handlar inte om att ifrågasätta den västerländska modellen egentligen, det handlar om att inse att den skapats av oss och det är inget fel på araber och kurder i Irak bara för att den modellen inte går att kopiera rakt av i Irak.

Etnopluralismen har tyvärr blivit något nationaldemokratiskt vilket gör att meningsmotståndarna bara ska förskjuta det. Just nu så dör tusentals människor i Irak mycket på geund av USA's anti-etnopluralistiska tänkesätt.

I början av Irak-kriget så diskuterades det som att det var jämförbart med när USA befriade till exempel Frankrike under andra världskriget (blunda alla ni som är nationalsocialister) med flaggviftande fransmän som tog emot samma typ av folk som dom själva där det fanns en i det närmaste total förståelse mellan folket i Frankrike och de amerikanska soldaterna. Jämför, gärna med öppna ögon, skillnaden med anfallet mot Irak.

Anti-etnopluralismen har medfört att USA kan trampa ner det Irakiska folket ursäktat med att det är något tillfälligt fram till att västerländsk demokrati har införts.

Demokrati och respekt för mänskliga rättigheter är något som måste skapas av det irakiska folket skapat ur deras sätt att vara. Låt folk få utvecklas efter sina förutsättningar, helst i fred och under fredliga former.

...och sen tycker jag att du, Jimmy, borde ha just texten "Död åt kulturimperalismen" mera synlig på bloggen. Att den inte bara försvinner här i en rullande blogg vartefter du fyller på med blogginlägg. Det är tragiskt att så många antagligen förblindas av att den är skriven av just dig.

11:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej

Jag anser att din blogg är intressant och viktig. Jag är med i ett projekt för att introducera NetBSD i Sverige och har länkat dig från min live-journal. Språket mellan NetBSD användarna är engelska och det projektet är helt opolitiskt men för den sakens skull så finns det inget som säger att jag har någon skyldighet att inte låtsas om vad som händer i Sverige. Det är val i höst och fram till dess så kommer jag att tipsa svenska användare om den här bloggen och nationaldemokraternas hemsida.

/Mvh Max

6:10 AM  
Blogger AndersK said...

Håller i mångt och mycket med z999,
det som gjort att jag valt SD är
att dom har ett budskap som i dagens läge är relativt lätt för folk att ta till sig, jag kan själv
ställa mig bakom det som står i dom flygblad jag delar ut - och det känns viktigt för mig.Det är nog så för många andra SD-aktivister oxå skulle jag tro,men
man är väl inte opåverkad av det
ND gör - går SD åt helvette av
någon idag okänd orsak så finns ju
bara ND kvar - så det är troligt att jag av bland annat det skälet
röstar på ND i kommunalvalet,
förresten - var får man tag i ND:s
valsedlar för kommunalvalet ?
Jag bor i Stockholms kommun och
behöver nog en 10-20 stycken.

7:39 AM  
Blogger itsweden said...

Jag funderar också på om jag skulle dela på röstandet, Anders K. Eventuellt då ND i kommunalvalet och SD i riksdagsvalet. I vilket fall så anser jag det som oerhört viktigt att det kommer in en opinion i svenska riksdagen. Men om debattklimatet ändras i höst på ett sätt som gynnar ND så kanske jag röstar på dom i riksdagsvalet också.

Bra att du har tänkt igenom vad för flygblad du delar ut.

8:04 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Att dela röstandet behöver ju inte vara fel. Jag hade tänkt samma sak. Jag hade ju först aldrig tänkt att kandidera mot SD på lokal nivå, men då SD inte skulle ställa upp i Borlänge så var det ju logiskt att kandidera för ND. Nu reagerade dock SD på så sätt så man så ofta gör, att sätta upp mer elöler mindre oseriösa listor över allt där ND ställer upp bara för att förstöra, så det blir ND mot SD i Borlänge i alla fall.

AndersK;
NDs lokalvalsedlar får du lättast via deras hemsida, tyvärr kan de nog vara svårt att hitta dem på val/postkontor, och det är nog inte bara AFA som tar dem i år.

Max:
Jag tackar för berömet!

8:22 AM  
Blogger AndersK said...

I Stockholm är det väl 3 "invandringskritiska" partier som
kandiderar,så då kan det ju för mig
som både väljare och aktivist finnas anledning att slå en pling
till ND eller SPI om deras valsedlar saknas i dom vallokaler
jag tittar in i.Ibland händer det ju att Kristdemokraterna och andra
småpartier lägger sina valsedlar
över SD:s och ND:s valsedlar,sånnt
kan man ju kolla innan man ringer.

1:59 PM  
Blogger itsweden said...

Jimmy:
"Nu reagerade dock SD på så sätt så man så ofta gör, att sätta upp mer elöler mindre oseriösa listor över allt där ND ställer upp bara för att förstöra, så det blir ND mot SD i Borlänge i alla fall."

Det där ger ett väldigt dåligt intryck av SD i mina ögon. Om man tror på sin egen politik så borde man inse vikten av att samarbeta åtminstone där det går. Annars får man ju intrycket då att SD inte skulle tycka att invandringsfrågan är så viktig för Sverige och att man bara använder den för att själv ta sig fram till riksdagen.
ζ999

3:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

"z999 said...
Jag för min del del tror att händelser under hösten kommer att göra att ND når riksdagen."Hur då? Vilka händelser? Ett parti som 2002 fick 9000 röster? SD fick 76 300 röster,och har uppmärksamhet i media typ hela tiden + en massa miljoner kr mer än Vänsterpartiet och Möljöpartiet va?

Vem har ens en gång hört talas om ND förutom idealister?


Håller med om era åsikter,men hur skulle lilla av vanliga svenssons okända ND ta sig in riksdagen???

10:56 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Man behöver ju inte ens samarbeta, det räcker med att man inte medvetet sabbar för varandra.

11:01 AM  

Post a Comment

<< Home