Tuesday, November 08, 2005

Var är de franska svaren?

Medan kravallerna tilltar över hela Frankrike så tilltar också uppmärksamheten i media. Och om nu media skulle tröttna för bara en stund så slår invandrargängen ihjäl en fransman också får de står i strålkastarljuset en stund till. Det är någonting positivt.
Analysförmågan måste dock sägas vara väldigt begränsad. Efter årtionden av hjärntvätt och propagnada så vill dock inte himmelriket komma riktigt, trots alla ansträngningar. Spådomarna går fel trots sim-sala-bim-ramsorna. Hade dagens Frankrike varit ett dataspel hade man kunna säga att det innehåller en stor bugg, en bugg i verkligheten alltså.

Det man kan kräva av dessa världsförbättrare är att dessa kan komma med mer rimliga förklaringar till det inträffade än rent komiska resonemang om strukturell rasism inom deras eget samällsbygge. Hur kan föresten denna strukturella rasism ens existera? Alla spådomar berättar ju att motviljan gentemot mångkultur skall försvinna mer och mer för varje generation och ju närmare varandra vi kommer. Och detta skall väl fungera även för de bilbrännande invandrarpöblar som nu berikar Frankrikes förorter

Nästan lika desperata står de kulturfixerade, de som menar att detta hade kunnat undvikas om de som nu sätter städerna i brand bara fått lära sig fler franska ringdanser eller fler franska studenttraditioner.

Vill man ha förklaring til de moderna problemen så finns det i stort sett bara nationalisterna man kan vända sig till.

2 Comments:

Blogger itsweden said...

Johan Hakelius sa att upploppen i Frankrike fungerade som direktreklam för extremhögern. Eller om man säger, verkligheten själv fungerar som direktreklam för nationalister.

Jimmy, det vore kul att höra din kommentar till att Nalin Pekgul flyttar från Tensta nu och flyr mångkulturen. Själv är jag inte lika gynnad som hon är utan tvingas leva i ett mångkulturellt getto åtminstone ett tag till. Men jag har åtminstone inte bidragit till att det ser ut som det gör där jag bor, till skillnad från Nalin Pekgul som är en varm anhängare av mångkulturen.

1:28 PM  
Blogger Krummelur said...

Jag tycker också om reklam. Kanske vi kan stödja fransoserna genom att göra reklam för Peugeout och Citron bilar. Själv har jag en Subaru. Ha ha.

4:45 PM  

Post a Comment

<< Home