Monday, October 17, 2005

Guldet tillbaka till Stadion!

Tre guld på fyra år. Djurgårdens fotbollssektion har aldrig upplevt en storhetstid som just nu. Medan de som spelar utanför tullarna får jubla över 1-1 mot Falkenberg och uddamålsvinster mot kommande division 2-lag så har SM-guld i fotboll blivit nära på vardag för Djurgården. Grattis till Kjell Jonevret, Stefan Rehn och alla andra blåränder landet över. Faktum är att Allsvenskan börjar påminna så smått om Elitserien i slutet av 80-talet och början 90-talet då Djurgården nästan var lite för bra för att det skulle bli riktigt intressant i slutet av säsongen. Detta har man dessutom lyckats med utan att spela på topp stora delar av året och med av av seriens sämre förstamålvakter.

Detta är ju en politisk blogg, då kan det vara läge att anmärka på Djurgårdens etniska sammansättning i truppen. Med åtminstone nio spelare i truppen som kan kallas etniska främligar så kan man ifrågasätta exakt hur "svenska" svenska mästarna egentligen är och hur "svenskt" det svenska mästerskapet egentligen är.

Det är emellertid kanske inte riktigt rätt tid att börja se vilka konsekvenser en oansvarlig invandringspolitik har för åverkan på idrottslivet, den analysen kan gått göras under årets övriga 364 dagar. För denna kväll är vikt och fest och sång för Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna och Sveriges bästa fotbollslag- Djurgårdens Idrottsförening. Nu får vi hoppas att hockeypojkarna kan låta sig inspireras.

"Ååååh en sådan härlig dag! Djurgårn vann, Djurgårn vann
Djurgårn världens bästa lag! Djurgårn vann, Djurgårn vann.
Djugårn e det bästa laget, spöa Hammarby å Gnaget!
Åååååh en sådan härlig daaaaag! Gamla fina Djurgårn vann!!!"

1 Comments:

Blogger itsweden said...

"Ååååh en sådan härlig dag! Djurgårn vann, Djurgårn vann
Djurgårn världens bästa lag! Djurgårn vann"

Kisa Magnusson som sjöng in den där första gången accompanjerad (?) av stjärnbacken (?) Rolle Stoltz.

6:53 AM  

Post a Comment

<< Home