Wednesday, June 21, 2006

Man som hatar kvinnor – Expos kvinnoförakt

Samma dag som Expos grundare Tobias Hubinette grips för två mordbränder så avlossar Dagens Nyheters kulturskribent Jane Magnusson en något lättare salva mot antidemokraterna. Även om våldsmetoder ständigt följer i Expos fotspår så finns det ett mer stillsamt hat också som är mer ständigt närvarande på redaktionen, och det är deras kvinnosyn. I det senaste numret av Expo så har man temat ”Extremhögern lockar allt fler kvinnor”, på det sättet man behandlar ämnet så säger det mer om Expo än någon påhittad extremhöger.

Det är förvisso sant att det är på tok för få kvinnor inom svensk nationalism och den största orsaken till detta är att våra grupper helt enkelt inte är inbjudande nog ur deras perspektiv. Kvinnans roll är dock, i de forum jag själv varit del av, helt annorlunda än vad Expo inbillar sig. Istället för att på något sätt tryckas ner på grund av sitt kön så finns det utan tvekan en ganska lång rad kvinnor som blivit inkvoterade, man har lyfts upp just på grund av sitt kön. Missförstå mig inte, jag har arbetat tillsammans med många duktiga kvinnor under mina år som nationalist men det finns utan tvekan exempel på personer som inte hade att någon form av position om de haft ett annat kön. Att Expo hamnar så fel i sin analys beror väl på att de känner andra som de känner sig själva, kvinnliga skribenter är ju inget som Expo gärna släpper fram.

Ett annat exempel på deras kvinnosyn är att inte en enda nationalistisk kvinna intervjuas i hela numret. Det närmsta man kommer är två eller tre nya citat av SD:s tidigare vice ordförande Tina Hallgren-Bengtsson. Vi får också en påhittad intervju med ”två anonyma nationella tjejer” som bjuder på de vanliga flosklerna om hur Expo önskar att deras motståndare såg ut, givetvis tar man chansen att försöka sammanblanda ND/NDU med nazism. Ja just det, vi får också vi citat som är sex år gamla från en dåvarande distriktsordförande i SDU, Erika Borgstedt. Att låta de kvinnor och tjejer de förtalar, föraktar och framställer som helt dumma i huvudet företräda sig själva tycks aldrig ha kommit på tal på redaktionen. I deras värld är det männen som står för snacket och kvinnorna håller sig i bakgrunden.

För vad händer om kvinnor inte håller sig i bakgrunden? Jo då uppstår feminism. Detta påstår Expo på fullt allvar när de spekulerar i varför och hur ND:s kvinnogrupp NKF fungerar. Det faktum att kvinnor verkar och umgås tillsammans är ju precis samma sak som feminismen står för? Nej, men i Expos värld är det så.

Vi nationalister må haft svårt att locka kvinnor och tjejer till vår rörelse. Och även om vi blir bättre och bättre, inte minst NDU, så är det fortfarande långt kvar att gå. Däremot står en sak klar, vår kvinnosyn befinner sig i alla fall inte på samma stenåldersnivå som på Exporedaktionen.

35 Comments:

Blogger itsweden said...

Applåder till Jimmy!
Den klart främsta orsaken till att det är så få kvinnor inom "extremhögern" är att kvinnor fortfarande i hög grad uppfostras att vara till lags och kan man vara mer till lags än när man är samhällskorrekt?

Detta gäller inte alla kvinnor och det har det aldrig gjort. "Extremhögerns" kvinnor har mer likheter med de kvinnor som på tidigt 1900-tal stred för kvinnlig rösträtt. Det var alltså på den tiden då det inte var samhällskorrekt att kalla sig feminist.

Dom kvinnor som på den tiden stred för en rättvis behandling av kvinnor behandlades för övrigt på samma sätt av män på den tiden som expo behandlar kvinnor i intervjuer.

Expo försöker i flera artiklar framstå som några kvinnokämpar med en totalt felfri och spikrakt rätt kvinnosyn. Vi lever just nu i en tid med historiskt sett stora omdaningar när det gäller kvinnosynen. Hela tiden pendlar vi emellan det gamla och det nya för att hitta rätt väg och det har vi gjort sedan tidigt sextiotal. Feministiskt initiativ är väl ett extremt bra exempel på att allt inte är helt rätt bara för att det är nytt (och allt var inte bättre förr).

Antirasismen i Sverige får som bekant inte ifrågasättas, det har skapat grogrunden för ett annat klimat när det gäller kvinnosynen i samhället som inte sysn så tydligt. Exempelvis så är det numera lagligt att kalla kvinnliga poliser för horor därför att motsatsen stör utbyggnaden av mångkulturen.
Läs här

I Södertälje så trackasseras kvinnliga poliser i så hög grad att de säger upp sig.

Och det är den här behandlingen av kvinnor som expo främjar.

6:38 AM  
Blogger itsweden said...

Tobias Hubinnete (eller vad pajasen nu heter) är nu åtalad för mordbrand förresten hos sin förra sambo. Kärleksförhållanden kan visserligen plocka fram starka känslor hos människan som kan förvandla vem som helst till ett monster fast det krävs en viss allmän respektlöshet mot människor för att gå så långt som till mord.

8:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Som vanligt en fantastiskt bra kommentar!

8:47 AM  
Blogger itsweden said...

Här en länk till det jag skrev
Här

Han kallas alltså "debattör" i aftonbladet. Liksom även serievåldtäktsmannen Billy Butt som av antirasisterna ses som en lämplig person att släppa fram som samhällsdebattör när det gäller invandringen.

10:13 AM  
Blogger itsweden said...

Tack Anonymous! Om det var till mig alltså (annars så får Jimmy tacka :-).

10:14 AM  
Blogger itsweden said...

I aftonbladet idag kan man läsa om att 100.000 invandrarflickor är förtryckta och lever under hot om hedersvåld. Jag citerar vad föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" säger i artikeln:
"Sedan finns det vissa som är emot det men som ändå försvara invandrare som grupp eftersom de vill undvika diskussioner som kan leda till rasism, säger hon till aftonbladet.se.
– Men jag tycker att det blir en omvänd rasism. Man låter flickor från andra kulturer behandlas illa bara för att de kommer från andra länder."


Vad hon säger är alltså att antirasisterna offrar dessa kvinnor för att hålla undan rasismen. Jag tycker att det är något att tänka på när självutnämnt goda expo vill inbilla folk (eller kanske sig själva) att dom har någon positiv kvinnosyn.

3:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Sällskapet Kafé Kastanjeträdet

Den fria sverigedemokraten Jimmy S, Windeskogs politiska blogg."


Är du inte Nationaldemokrat?

11:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det som är mest skrämmande är att han är en "kämpe" mot främlingsfientlighet. Detta visar återigen bara att SAP och de styrande gör vad de kan för att förneka sanningen om andra folkslags inställningar till heder och samvete. Regeringen borde veta vi detta laget att om man går och lägger sig med hundar kan man vakna med loppor.

10:59 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

"Är du inte Nationaldemokrat? ":

Japp, det är jag, men då jag (och så många andra) hjälpt till att skapa de framgångar SD har just nu så är jag samtidigt fortfarande en Fri Sverigedemokrat.

Utan gårdagens arbete hade inte SD:s partistyrelse fått 5.000 röster idag.

8:59 AM  
Blogger Grim said...

Länkar din blogg från min sida nu Jimmie.

För övrigt vill jag bara påminna alla om Aftonbladets Tom Hjelte som är dömd för våldtäkt och misshandel.

12:49 AM  
Blogger itsweden said...

Grim:
"För övrigt vill jag bara påminna alla om Aftonbladets Tom Hjelte som är dömd för våldtäkt och misshandel."

Hjelte är adopterad och har haft multipla psykiska åkommor som går direkt att härleda ur hans situation som adopterad.

Jag vill inte på något sätt försvara honom, men han kan ju egentligen inte hjälpa att han är adopterad. Det är ju vuxnas sak att ha en så restriktiv syn på adoptioner som möjligt.

9:09 AM  
Blogger Grim said...

Du har helt rätt där Z999

10:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nu händer det saker på SD-kansliet:

Det är allmänt känt att partikansliet har stått obemannat långa perioder de senaste åren.

Efter att Rinderheim, Carlberg, Jocke och de andra kastades ut, slutade det hela med att Kinnunen satt där ensam, då Erik Almqvist tröttnade efter några dagars "kanslitjänst".

Så nu har kansligruppen utökats - med EN person. Silvia har gjort comeback. Denna pensionärsdonna har tidigare varit verksam inom vänsterpatriet och jobbade enl egen uppgift på riksdagskansliet i fyra år.

Missnöjd med sakernas tillstånd har Silvia skällt ut korpulente Åkesson och sagt "Så har kan ni fan inte sköta ett parti!" och även fått Kinnunen att städa upp all bråte i trappen till garageingången. Detta efter att hon hotat att stämma SD om hon skulle ramla och slå sig vid ankomst till Bunkern.

Hon skröt dessutom om att hon har en rasblandad son; ett gyllene minne från en kortare romans med en irakier - "Så ingen kan anklaga mig för att vara rasist!" jublade Silvia.

7:02 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Ja du Kloker, jag kom ihåg varför hon sparkades ut från kansliet en gång, hon lyckades förutom sin allmäna förvirring tydligen gå vilse där nere.

Denna historia med iranien får en nästan att tro att det finns en partistryelseplats för henne nästa år.

Men visst är det väldigt tragiskt att kansliet står tomt och förfaller när SD behöver det som mest. Det gjorde det inte ens i valet 1988.

10:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hur är det med ND:s partikansli då?

11:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jimmy,

Hon kan ingenting om ideologi heller. Måste vara humor av den högre skolan när hon ska svara på frågor från folk som ringer till kansliet.

Tack för en bra blogg!

Anonym:

Alldeles utmärkt, tackar som frågar.

5:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hur gammal är Silvia förresten?

5:45 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

This comment has been removed by a blog administrator.

12:03 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Kloker:
Det är väl värre än så? Han har alltså arbetat på både vänsterns och KDs kansli, samt blivit sparkad från SDs kansli. Så man måste ju vara rätt desperat om man tar in henne.

Hur gammal hon är vet jag dock inte.

Appropå kaoset på kanslitet, nu har de ju tom bett Funebo att bli medlem och börja jobba där igen. Precis som han inte förstörde verksamheten under sina totalt misslyckade månader där mere 2002 då han lamslog hela verksamheten. Eller så kanske de tycker att han inte hann stjäla tillräckligt mycket den gången?

12:32 PM  
Blogger itsweden said...

"Appropå kaoset på kanslitet, nu har de ju tom bett Funebo att bli medlem och börja jobba där igen. "

Är det verkligen sant?

2:25 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Från FUnebos egen blogg, om ett brev han har fått från SDUs vice ordförande och fd partikanslist Erik Almqvist (han är även inbjuden till partistyrelsens interna möten):

"Almqvist vill gärna ha mer hjälp. "Om du tycker vi ska utöka våra öppettider för kansliet föreslår jag att du börjar med att ansöka om medlemskap i partiet." Bra idé, jag tror jag skickar in 200 spänn direkt...nej, vänta - kan jag inte ringa Arnold istället?"

2:31 PM  
Blogger itsweden said...

Det kommer att medföra att jag kommer att känna ett stort inre motstånd mot att backa upp SDare både irl och på nätet.

Men ok, då lutar det ännu mer åt att jag röstar på ND rakt igenom i alla valen i så fall. Trots att det är ytterst viktigt för mig att få in någon form av opposition i invandringspolitiken och ND inte tror sig kunna nå riksdagen i år.

Fast jag tror att debattklimatet inför höstens val kommer att öppna mer för ND än vad dom själva tror.

2:53 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Vad kloker dock missar var att dagens haveri på SD:s kansli inte kan jäm,förtas med den totala lamslagningen det blev under de månaderna Funebo lekte kanslichef 2002.
Då klarade man varken av att svara i telefonerna, skickat ut material eller ens låsa dörrarna. På nästkommande styrelsemöte avstattes givetvis Funebo av en helt enig styrelse, styrelsen tyckte det var bättre att sätta in en helt passiv person istället för Funebo, det var allstyå en klar förbättring.
Så där ligger man ju fortfarande i lä.

11:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jimmy,

Varför hatar du Funebo så mycket? Du verkar hata honom mer än skåningarna - som ju de facto uteslöt dig ur partiet!

7:21 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Jag hatar inte Funebo, inte skåningarna heller.

Däremot så är det ju inte mer än rätt och riktigt att skriva att hans totala misslyckande med kansliet var 10 sjuor väggre än dagen misskötesel.

Om du är vem jag tror du är så vet du ju också att egentligen ingenting skickades ut från kansliet, skickades ut något så hade Tommy suttit och kladdat ner allt material med en stämpel samt att ND fick tillgång till all information som kom in till kansleiet då och att deras inforpaket kom ut snabbare än Tommys klipp och klistra (i de fall de kom ut alls).

Jag vet inte om man klarar av att låsa dörrar till kansliet, men under Tommys tid så vet jag att det inte gjordes.

Tommy kunde ju inte förklara detta kaos inför styrelsen och röstade inte heller emot när man bestämde sig för att byta ut honom mot en person varken då eller nu har varit aktiv i SD. Den domen är rätt talande över hans misslyckade månader.

Fast jag förstår ju också att Tommy helst inte vill tala högt om hur de såg ut innan han kastades ut. Det ligger liksom i sakens natur.

8:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

"ND fick tillgång till all information som kom in till kansleiet då"

Det låter som du är sverigedemokrat! Har inte du gått med i nd??

2:47 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Göran:
Jo jag är NDare numera, men det hindrar inte mig att objektivt berätta om vad som hände under dessa olyckliga månader 2002.

Trots att jag idag är NDare så försvarar jag i huvudsak de uteslutningar som ledde till att ND bildades. I vissa biter var den katastrofal, i andra bitar var den motiverad (vilket ju visades genom att samma människor åkte ur ND också med tiden).

2:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Men då gjorde väl Tommy en god gärning när han skickade allt till ND? Är ni båda medlemmar i ND numer?

5:13 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Givetvis inte, lögner och stöld (som så ofta följer i Funebos spår) är aldrig något bra.

11:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej Jimmy,

Du verkar vara rätt missnöjd med Funebos insats som kanslichef, minst sagt. Men jag vill ändå fråga dig: Tog Funebo ner SVT på kansliet och lät de filma där? Som Rinderheim/Carlberg och Kinnunen/Åkesson gjorde?

3:35 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Nej, så intressant har Funebo aldrig varit för media. Jag tverkar också på att han ville visa upp oredan han skapat där nere.

4:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej igen,

Tycker du alltså att det var okej att låta SVT filma där?

2:41 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Anders:
Det behöver inte vara fel att låta sig intervjuas på hemmaplan ibland. Och inte minst tack vare Funebo själv så är det ju ingen större hemlighet vart den ligger numera.

12:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är svårt att tro att du är med i ND, baserat på vad du skriver för kommentarer här. Du verkar snarare vara SD-trogen fortfarande.

6:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

stå på dig Jimmy!

Har sj varit på kansliet en vända o jobbat "under" Funebo med kompanjon kan säga att jag sällan haft så mkt kaos runt omkring mig.. Så det kaoset du beskriver existerade mig veterligen redan då..

Mvh S /Småland.

11:39 AM  

Post a Comment

<< Home