Monday, May 22, 2006

Ännu en valrörelse

Ännu en lokal valrörelse har startat i det lilla för undertecknad. Just det faktum att man i denna valrörelse lär få haka sig fram på insändarsidorna igen , som i fallet med texten här neden, istället för debattsidorna skvallar ju lite om att det blir en annan form av valrörelse än 2002. Nåja, det finns trots allt ganska många kort kvar att spela innan valdagen så rikitigt vart det skall sluta är väl i dagsläget inte klart.

http://www.dalademokraten.se

Ska vi ha demokrati i skolorna eller inte?

Just nu rasar en debatt i Dalarna och i Sverige om demokrati skall råda i skolorna och om rektorer som vill kunna sätta sig över regler och förordningar från justitieombudsmannen och skolverket.Rapporteringen som ges är bitvis felaktig. För även om det givetvis till viss del handlar om rektorer som varken kan eller vill utföra sin arbetsuppgift så handlar det också om en politisk styrning.

När man nu försöker hålla demokratin utanför skoldörrarna innan valet så är detta givetvis sanktionerat av den politiska eliten. Det är också därför de inte på någon sätt vågar kommentera det inträffade trots att dessa rektorer helt uppenbart vägrar utföra sitt arbetre endast i syfte för att påverka lokalvalet. Detta har sina förklaringar. Man är inte dummare än att man förstår att utsatta grupper, grupper som drabbas av dagens missriktade politik, lockas av vår konkreta politik. En sådan grupp är förstagångsväljarna på gymnasieskolorna. Väl medvetna om att man inte är istånd att föra en debatt mot oss - att vi lätt skulle vinna en sådan debatt - så önskar man nu istället ge sig på demokratin. Man önskar alltså inte att alla partier skall ha samma rättigheter (trots att demokratin förutsätter just det) och man vill så långt man bara kan stoppa förstagångsväljare att kunna jämföra olika partier mot varandra.

Väl så. Detta är logiskt och naturligt. Har man ingen politik så får man ju givetvis försöka få röster på annat sätt. Det är just därför man nu försöker stoppa demokratin i skolan. Men för demokrater och seriösa politiker och tjänstemän så skapar detta motbjudande uppträdande vissa problem.
Har vi rektorer i området som inte bekänner sig till demokratin så borde de givetvis lämna sådana åsikter hemma innan de åkter till arbetet. Anser de själva att de helt enkelt inte klarar av att utföra sitt arbete efter skolverkets förordningar så bör de söka sig till ett annat yrke.

Jimmy Windeskog
Nationaldemokraterna

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tjena! Först vill jag säga att du verkar vara en vettig kille med mycket civilkurage. jag ser att du börjat skriva på flashback,kan du inte försöka tänka på att ta det lugnt med din kritik mot SD där? Du förstör för det enda parti som har en något sånär vettig invandringspolitik när du med din insyn och skarpa penna skriver något kritiskt mot dem. Jag har noll koll på alla turer som varit mellan dig och SD men kan du inte svälja lite stolthet för den stora sakens skull?

MVH// Abdalla (skojar bara,haha)Daniel.

1:29 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Jag förstår din poäng. Sanningen är att inte vill säkna mig till SDs nivå och börja slå på partier som trots allt står ganska nära varandra.

DÄremot, att kasta skit på de som byggt upp partiet har SDs liberaler inget för alls. Håller man själva på att förljuga partiets historia för att framställa sig själva i ett fektigt ljus så kan jag passa in en faktauppgift eller tvp om dagens ledning.

Jag vill inte ens dagens SD-ledning något illa, men ljuger man om den tid jag själv var med om bygga upp SD till vad det är idag (väljarstödsmässigt, inte politiskt) så går man ett steg för långt. Hur som helst, det hela är självreglerande för Martin Kinnunen och hans sällskap. Inte lögner från honom, inga pinsama fakta från mig.

Jag själv önskar ingen konfilkt .

1:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ok,låter rättvist!
En fråga jag har till idg nu när vi ändå är på G är: Hur många procent tror du ND har år 2010 resp 2014. Vore spännande att få veta hur du ser på partiets möjligheter. Vet att många tillfälligheter spelar in osv men försök göra en kvalificerad gissning.

MVH// Daniel

1:55 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Om jag skall vara ärlig så vet jag ju inte om ND överlver 2006, det krävs nog några viktiga mandat om verksamheten skall kunna bedrivas som idag. Jag tror ND lyckas med det men man kan ju aldrig vara säker.

Några procent kan jag inte våga gissa på, men utvecklingen kommer ju att gå uppåt. Mycket kommer att vara beroende på hur mycket SD viker sig till populism och hur man kommer att kunna hantera deras framgång i kommande valet.

Jag var ju kommunpolitiskt ansvarig efter valet 2002 och jag tror att man verkligen måste ta partiet i kragen denna mandatperiod om man sedan skall kunna gå framåt (SDs kommunpolitik sedan 2002 kan ju sägas ha byggts kring mig och Gorm Lind, när vi försvann så försvann mycket av verksamheten kommunpolitiskt också).

Tyvärr är nog NDs öde kopplat till SD i stora delar.

2:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Har inte ND alla ekonomiska förutsättningar, om man beaktar den nyvunna belgiska finansiären? Blir kommunala mandat så avgörande rent ekonomiskt? Tycker snarare mandaten kommer avspegla en politisk framgång, ekonomiskt hamnar de väl ändå till viss del i parantesen. Med tanke på vad ND har överlevt hittills, så skulle väl inte partiet krossas av ett dåligt val 2006, om nu så blir fallet?

10:30 AM  
Blogger itsweden said...

Erik Hellsborn har tagit upp ett intressant ämne, strawman-fenomenet. Kort förklarat såhär:
"Så kallad ”strawman-argumentation” går ut på att man belägger sin motståndare med åsikter som denne egentligen inte har och sedan attackerar dessa. Ståndpunkterna man belägger sin motståndare med är enkla att argumentera emot, men precis som i fallet med dåtidens halmdockor är de också bara en falsk kopia av det verkliga motståndet."

Ett ämne som jag tycker att nationella kunde ta upp lite mer på bloggar och hemsidor. Det är ju strawman-fenomenet som gör att det talas om SD's mörka historia som inte existerar enligt mig. I den "mörka" historien ingår nationalromantiska skinheads som har använt nationalsocialistiska symboler och slagord på ett sätt som knappast gör att man kan se dom som övertygade nationalsocialister. Det är alltså inte jämförbart nånstans med argumentationen man kan se hos NSF och SMR med flera.

I den antirasistiska argumentationen ingår att kalla motståndarens åsikter för fobi. Det beror på att man vänder sig till en målgrupp som ser psykisk sjukdom som något skamligt. Personligen tar jag illa vid mig av det på samma sätt som när barn kallar varandra CP. Men att barn gör det kan man väl överse med, dom är ju i alla fall bara just barn.

8:47 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Anonymous:
Du kan nog ha en poäng. VIktigt att minnas är ju att jag inte är en ledande NDare och således har ganska dålig insyn. Däremot kan jag nog med säkerhet säga att gåvor så som Mengals generellt är riktade till en viss kampanj och inte till den löpande verksamheten.

När jag tänker lite så överlever nog ND, men det är ju att man skall utvecklas och växa som gäller. Så vio får hoppas på fler kommunmandat i större kommuner.

10:06 AM  
Blogger itsweden said...

Man ska väl inte kommentera dina texter på ND's sida men den om etnopluralism och kulturnationalism var dj-vligt bra helt enkelt. Jag tror att folk utanför de nationella leden kan ta till sig den också, åtminstone vissa. Förhoppningsvis kommer den att leda till intelligentare kritik av etnopluralism också.

2:49 PM  

Post a Comment

<< Home