Monday, December 18, 2006

Media bagatelliserar vänstervåld

Den gångna helgen bjöd vänstern upp till dans med polisen i Köpenhamn. Utrustade med MC-hjälmar och brandbomber slog vänsterungdomar från hela norra Europa kvarter efter kvarter i staden. Varför? För att de försöker stjäla ett hus som kommunen har sålt.

Hur redovisas detta i svensk media? Jo alla tidningar och TV-nyheter har förvisso tagit upp det inträffade, men inte en enda tidning eller kanal har påpekat att det var norra Europas vänster som stod bakom kriget mot poliserna. I dagarna har den ena vänsterextrema gruppen efter den andra gratulerat sig själva och varandra för att de lyckats slå sönder en stad igen.

Det är svårt för att inte säga helt omöjligt att kunna tänka sig att media helt struntat i att berätta om den politiska färgen och att detta var en ideologiskt bryggd attack på demokratin om det rört sig om en annan politisk gruppering än just vänstern. Så långt har alltså journalistiken i Sverige kommit än

Ett annat sätt att bagatellisera vänstervåldet såg vi i Insider på TV 3 under förra veckan. Sant, Robert Aschberg ägnade förvisso ett program åt AFA och lätt kritik mot deras terrorism. Dock är det fantastiskt att de kunde göra detta utan att nämna vare sig SD eller ND. Likaså glömde de helt bort att förklara att deras egen tidning uppstod i detta våldsromantiska träsk. Innan man tar tag i sitt eget förflutna så imponerar inte sådana här meningslösa tramsprogram på mig, er påstådda demokrati saknar fortfarande status och värde.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Amen brother!

2:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Om du hade läst på lite så hade du vetat att ungdomshuset på Jagtvej 69 gavs till ungdomarna av kommunen 1982.
Vem är det nu som stjäl från vem? Samma sak hände med det nuvarande Casino Cosmopol i Göteborg under mitten av 90-talet.
Vad anser du går först, statens ekonomiska intressen? Eller ungdomars rätt till sina ungdomshus?
Och nej, jag anser inte att upplopp är rätt sätt att göra sin röst hörd.
Ha det bra!
/Andrea

4:44 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Om man "får" någonting så är det ju bra att ha papper på detta, annars är det ju inte värt så mycket. Jag har heller inte upplöevt det som att anakisterna menar att detta är en juridisk fråga som de driver i domstolen. Tvärtom så har de ju erbjudit sig att köpa kåken, märkligt agerande om man nu redan äger den, inte sant?

7:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

du kollar ju inte nya kommentarer. Jag gjorde en positiv på
http://bssborlange.blogspot.com/2005/10/spi-stller-hga-krav-p-wendt.html

5:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Långt ifrån alla Ungdomar är
AFA-iter,(därför är det absurt
att ett AFA-hus kallas för ett
"Ungdomshus")även om tyvärr alltför
många Ungdomar (särskilt i Storstäderna) tagit efter AFA:s klädstil,därför blir man lätt
spyfärdig av att åka Spårvagn
eller tunnelbana,blir man inte rädd
så blir man i allafall äcklad.

9:58 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Hejsan Herr Hejsan

Jo det stämmer att jag inte brukar gå igenom så gammla inlägg. DÅ är det bättre att man skriver till mig på min yahooadress ellerND-adress.

9:32 AM  

Post a Comment

<< Home