Wednesday, April 12, 2006

Året 2005, från A till Ö - N som i Nationaldagen

2005 var det första år som 6 juni firades som en arbetsfri nationaldag. Ett krav många nationalister har framfört allt sedan den moderna svenska nationaldemokratins födelse i Sverige 1979. Dagen till trots, även om den har inträffat under en helg, så har nationalistiska grupperingar haft det märkbart svårt att samla till kraftfulla manifestationer på just denna dag. När så mellan varven harf skett så har det rört sig om engångsföreteelser.

Inte heller i år bröts trenden. Grupper som står för och kring nationalsocialismen genomförde det som väl var närmast ett svenskt politiskt firande av dagen i Stockholm i form av Folket Marsch. Då denna manifestation är tänkt att inträffa varje år i Stockholm så är det svårt att se en nationaldemokratisk manifestation i samma stad på samma dag.

Lika bra det enligt mig. Nationalismen är viktigare för mig än ett meningslöst flaggviftande av samma typ som på en fotbollslandskamp. Låt mångkulturen ha sitt 6 juni och låt dem dela ut diplom för människors prestation att kunna ha bluffat till sig medborgarskap. Vi har viktigare saker för oss och viktigare dagar i hjärtat.

Själv "firade" jag nationaldagen med min mor i Borlänge där vi lyssnade på marschmusik i Liljekvistaparken. Jodå, det var på ett mångkulturellt firande. Således var det bara att lämna platsen när det var dags för PK-talarna att inta parken. Det är väl ungefär så mycket värdighet jag kan tänka mig att ge den dagen; lite mässingsmusik och sedan en cider på en uteservering.

11 Comments:

Blogger itsweden said...

Jag tycker också att 6 juni kunde få vara för mångkulturisterna. 30 november tycker jag att skulle vara en bättre dag. Trevligt att du har uppdaterat igen annars.

7:16 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

30 november är en bättre dag.

Tackar, jag skall sköta detta lite bättre nu

7:05 AM  
Blogger Dan Eriksson said...

Folkets Marsch är ingen nationalsocialistisk tillställning. Folkets Marsch är tvärnationalistisk, där även nationalsocialister deltog - men även nationaldemokrater och andra förgreningar inom nationalismen. Bland annat syntes minst en person i "Nationaldemokrat"-tröja - alltså partiet du tillhör, om jag inte förstått fel.

1:53 PM  
Blogger itsweden said...

Jag gratulerar till medlemsskapet i ND Jimmy. Fast egentligen så är det väl ND som jag ska gratulera för jag tror att du blir en rejäl tillgång för dom. Och det har dom tydligen förstått själva också av vad jag kunde läsa på deras site.

Ditt beslut kommer antagligen att påverka flera nationalister hur de ska rösta i valet i höst.

4:06 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

z999:

Tackar, jag kommer dock inte medvetet att värva folk från SD. Jag vill inte som vissa, någotr bittra, förlorare som tidigare åkt ur SD häm,nas för att bekräfta mig själv.

Sedan har du nog rätt i att jag betyder mer för ND än tvärtom.

4:25 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Dan Eriksson :
Jag skrev inte att FM var en NS-demo, men visst står arrangörerna nära NS?

4:29 AM  
Blogger Dan Eriksson said...

Jimmy,

Njae, arbetsgruppen kring Folkets Marsch bestod 2005 av representanter från deltagande organisationer (NSF, SMR/NU, NF NDU, Obereonde Nationalister). NSF och SMR kan väl sägas vara nationalsocialistiska. Nordiska Förbundet, NDU och Oberoende är det inte. Precis som jag sa innan så är Folkets Marsch tvärnationalistisk.

Jag tycker det är jättebra när nationaldemokrater, nationalrevolutionärer, nationalsocialister och alla andra former av nationalister kan sammarbeta. Därför behövs det knappast någon egen "nationaldemokratisk manifestation".

12:14 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Dan:
Jag tycker fortfarande inte att mitt påstående är felaktigt då den största delen av arrangörerna just är NS eller står den nära.

Själv tror jag ju att det är svårt att bedriva en seriös demokratisk valkampanj och samtidigt vara en del av FM, därför är ju ett nationaldemokratiskt firande något att sträva efter.

1:33 PM  
Blogger Dan Eriksson said...

Jimmy,

Nationaldemokraterna har ju haft nationaldagsfirande innan, men slutade i samband med att Folkets Marsch introducerades förra året. Jag anser att du har rätt i ditt resonemang om att det vore dumt/överflödigt med ett nationaldemokratiskt firande i samma stad samma dag. Men jag anser också att det är dumt att inte alla som vill Sverige väl, nationalsocialister eller inte, kan delta i firandet.

Jag förstår självklart problematiken (jag var ändå en del av ditt nya parti i flera år) men tror inte att ND tjänar på att ställa sig utanför den nationella rörelsen. Jag tror ND behöver den nationella rörelsen mer än vice versa.

2:06 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Det finns givetvis en mening i att ha en avspänd relation. Samtidigt så förstår du ju att det inte går att demonstrera med uniformerade nationalsocialister.

7:42 AM  
Blogger itsweden said...

Jag tror att många nationalister övervärderar risken att få dåligt rykte genom att umgås med nationalsocialister. Vi har idag folk som sitter i riksdagen och kallar sig/har kallats sig kommunister och som öppet stöder föreningar som inte kämpar för demokrati. Ibland undrar jag om majoriteten av väljarna egentligen bryr sig om demokrati/diktatur. Jag läser ibland insändare och krönikor av folk som tror att det är ett likhetstecken mellan massinvandring och demokrati.

Och sen är jag väldigt irriterad på att åsiktsmaffian ska få bestämma vilka totalitära läror som ska vara accepterade och vilka som inte ska vara det. Sen tycks definitionen på nationalsocialist vara att om man pratar med en sån så är man en sån.

7:41 AM  

Post a Comment

<< Home