Monday, July 19, 2010

Vilks utmanar igen

Sveriges just nu mest kontroversiella konstnär, Lars Vilks, fortsätter att utmana det mångkulturella etablissemanget. Denna gång avbildas Muhammed som rullstolsbunden efter en idé från en person inom handikapprörelsen. Infallsvinkeln är intressant, kommer man att kunna angripa denna teckning utan att samtidigt slå mot de handikappade?

Fast för de flesta som angriper Vilks är väl detta ett billigt pris, vilken respekt för handikappade skulle de medeltidsmuslimer vi har i Sverige och som angripit Vilks med hot, våld och mordbrand ha för handikappade? Förmodligen ungefär lika mycket som den misslyckade komikern och lekstugeekonomen Magnus Betnér som ju tidigare jämfört Vilks konstnärsskap med nekrofili (sexuellt umgänge med avlidna människor).

I den mån det är konstens roll att ifrågasätta och utmana samhällsnormer, och det är det långt ifrån alltid enligt mig, är Lars Vilks Sveriges just nu mest aktuelle och framgångsrika konstnär. Så även om jag inte riktigt ser storheten i hans verk så ser jag ju storheten i hur lyckat och framgångsrikt han utmanar det mångkulturella etablissemanget. Just nu har varken de eller de galna muslimer något sätt att hantera honom på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home