Sunday, July 11, 2010

Dirty Campaign

Den som såg SVT:s program Debatt direktsänt från Almedalen i måndags minns mest hur en rabiat SSU-ordförande i egenskap av Jytte Guteland gång på gång på gång anklagade Moderaterna för att bedriva så kallad dirty campaign mot Socialdemokraterna i allmännhet och Mona Sahlin i synnerhet (ironiskt nog med uppenbart felaktiga påståenden om M). Jo, SSU är nog de sista som skall anklaga andra för dirty campaign men visst är det så att det är sånt man helst skulle vilja se i svensk politik.

Men man skall akta sig för att kasta sten i glashus kära sossar. Två dagar efter Aftonbladet konkretiserade sina anklagelser mot Sven-Olof Littorin så anklagar nu självaste statsministerkandidat Mona Sahlin honom för både svek och ha fört svenskarna (finns det svenskar nu igen Mona?) bakom ljuset. Jo precis, det kom ju från rätt käft. Speciellt då vi ännu inte hört Littorins egen version ännu.

Så visst kan man vara emot dirty campaign, men det får vi nog lära oss att leva med ganska länge. I alla fall så länge vi har politiker som Jytte Guteland och Mona Sahlin i den svenska debatten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home