Tuesday, July 13, 2010

Ett Europeiskt uppvaknande på gång

Land efter land i Europa tar nu ställning för kvinnans rättigheter och mot islams förtyck. Senast i raden är Frankrike och idag berättar norska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen att också de kommer att driva frågan. I Sverige har Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna i åratal drivit denna fråga. Det är dock lätt att tänka sig att Sverige blir ett av de sista länderna Europa att ta ett sådant här självklart beslut, vi har helt enkelt en för extrem och onyanserad debatt i frågor angående mångkulturen. På våra tidningars ledarredaktioner tävlar man i att bagatellisera detta övergrepp på kvinnan och demokratin - man menar att dels så är detta förtryck frivilligt, och vore det inte det så är det så får som drabbas ändå, någon tidning talade om att det i hela Sverige på sin höjd fanns 5-10 personer som bar bruka. Ett orimligt påstående, bara i det gettoområde jag bor i använder säkert 20 kvinnor som tvingas gå i burka och det är inte världens största bostadsområde.

Burkaförbud är ett steg i rätt riktning i Europa. Hoppas vara att vi inte behöver vänta allt för länge på att vi skall få en liknande debatt kring slöjorna.

3 Comments:

Blogger Johan Bengtsson said...

Vore roligt att läsa lite från någon nutida proffessor innom statskunskap som stödjer dina teorier. Ge mig några exempel så har jag böcker att läsa över sommaren mvh/johan

11:06 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Menar du om just kvannans roll i Islam? Något sådant kan jag inte på rak arm säga att jag känner till men en väldigt bra bok om Islam som hot mot västvärlden är ju boken Civilisationernas Krig av Samuel Huntington. Utöver det har du ju den svenskaktuella islamkritikern Robert Spencer (som ju besökte SD:s seminaruim om islam på Gotland nyss).

6:15 AM  
Anonymous Pehr said...

Ayaan Hirsi Ali har skrivit en del.
(Har iofs inte läst något)
kolla på facebook

12:27 PM  

Post a Comment

<< Home