Saturday, April 14, 2007

Expoprioriteringar

Man skall givetvis inte förvånas av att Expo visar vilken oseriös gruppering de är, men ibland är det så tydligt så man bara kan skaka på huvudet och undra hur de tänker.

Se hur man agerat under de senaste veckorna. SD har varit i hetluften riktigt. På kort tid så har man blivit en riksnyhet för att man kommit över 4 % i en mätning, gått om KD i undersökningsstöd, blivit hindrade att kunna hålla sitt årsmöte i Sverige samt får möta både folkpartiet och moderaterna i TV-debatt. Fem händelser som var och en för sig är historiska för partiet, att de inträffar så här tätt är ett unikum.

Om man då säger sig kartlägga detta parti och visa upp en rättvis bild av det skall man alltså haft väldigt mycket att göra de senaste veckorna. Men inte på Exporeaktionen, de har inte sett en anledning att ens skriva ett mellanslag av något av detta.

Men skriver gör man, så vad är det man prioriterar egentligen? Jo, att AFA kastat sten på nazister för femtioelfte gången, att ett NSF-blad blivit friat från misstanke för hets mot folkgrupp för femtioelfte gången, att en nazist blivit dömd för att ha bråkat med homosexuella för femtioelfte gången. Och i metropolen Bjurholm har två elever gjort en tysk segerhälsning på skoltid.

Det är tur att miljonerna duggar tät över Expo av ideologiska skäl, för skulle deras inkomster vara kopplade till deras journalistiska gärning hade det inte blivit många kronor.

1 Comments:

Blogger itsweden said...

Bra artikel. Det allt för sällan som det lyfts fram vilken sk-ttidning expo är.

8:31 AM  

Post a Comment

<< Home