Sunday, September 16, 2007

Ny ordförande i det döda ungdomsförbundet

"SD har inget ungdomsförbund längre", det är inte svårt att finna den åsikten hos aktiva Sverigedemokrater (jodå, det finns sådana fortfarande). Från att ha haft ett ungdomsförbund som varit ledande politiskt och ideologiskt så är SDU idag inget annat än ett värdelöst namn på ett papper. Man har färre än 100 betalande medlemmar, lockar kring 10 personer till sina riksårsmöten och har förutom en årlig resa till Estland inga aktiviteter alls längre, ingen tidningsutgivning, inte ens en hemsida som man kan uppdatera (om man nu hade haft något att uppdatera den med).

Att en sådan meningslös varelse, som inte klarar av att vinna något på SD:s nuvarande framgångar, ens bryr sig om byta "ordförande" kan verka lustigt - men i en tid då det verkar Martin Kinnunens sambo inte bara håller på att slå sönder hans trovärdighet utan hela partiets så kan det ju vara på sin plats med ett nytt namn även om det i realiteten givetvis inte betyder någonting.

Som tidigare ordförande i SDU kan jag bara önska Erik lycka till. Jag skall dock väcka frågan om inte hans SDU borde byta namn, mest för att det SDU som var så drivande med aktivism och ideologi tidigare inte skall behövas sammankopplas med dagens ledar- och folklösa eka.
Och ett namnbyte skulle ju dessutom ge illusionen av att något händer, för en kort stund i alla fall.

6 Comments:

Blogger Weine Berg said...

Det är oerhört sorgligt att se. SDU eller motsvarande behövs mer än någonsin. Kanske borde Kinnunen och kompani tänkt på vad de ska göra efter utrensningarna, före utrensningarna startade?

Och SD verkar nöjda med att SDU numera är en papperskonstruktion.

8:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag läser på Kinnunens blogg att han i egenskap av biträdande pressekreterare nu skall börja bojkotta Expressen för att de tagit upp att hans fingeravtryck finns på tejpen som tydligen AFA använt.

Märkliginställning att vägra tala med en av Sveriges största tidning samtidigt som han får pengar av SD för att vara "pressekreterare"...

11:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sdu gick i graven när det första internetforumet dök upp på ungsvenskarna. Det var början på åsiktslikriktningslinjen som drivits hårt av den liberala Almqvistfalangen. Med Kinnunen som dygnet-runt-moderator under de hemliga namnet, forumadministratörskan, skulle man äntligen få ordning på verksamheten.
Man rensade ut alla som var kritiska till den sittande styrelsen och lät dem som ställde sig i hyllningskören få vara kvar på forumet. Det var ett djupt odemokratiskt dilemma, som varken någon från partiet uppmärksammade.

Även de nya forumet med Boström och Ekström som moderatorer har fortsatt i samma riktning.
Det tog inte lång tid förens kritikerna från de tidigare forumet uteslöts på direkten då man bara hunnit registrera sina namn på de nuvarande.

Sdu är inget nationalistiskt förbund längre och kan därför inte locka till sig ungdomarna som för övrigt har en tendens att vara mer radikala än vuxna. Så länge Almqvist och dom andra karriäristerna får sitta säkert, så spelar de mindre roll hur många medlemmar Sdu har.

8:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tja. Det är bara att instämma i kören. Desto allvarligare är att detta spridit sig till moderpartiet i åtminstone mellersta sverige. Från värmland-örebro-södermanland och mot stockholm händer i stort sett ingenting längre. Man har konferenser på riks, gör mediala utspel et c men någon gräsrotsrörelse är det inte att tala om längre.

Åkesson nämnde på ett möte att Dansk Folkeparti (DF) är uppstyrt på ett sätt med extrem central styrning, inget som de hade som föredöme. Åkesson ljög medvetet då. Det är DF som är föredömet för nuvarande partiledning. När man väl sitter på riksdagsplatserna kommer det vara mer eller mindre 10-15 personer på riks som styr och ställer i allt. Nej tack.

SD är inget alternativ längre. Dessutom har man blivit så extremliberala i en del frågor att man spyr.

Det värsta är kanske också att man inte bryr sig om den inaktivitet som är idag. Man hoppas på det allmänna missnöjet och att man skall få komma till tals i media. Men räcker det? Den som media lyft fram kan media också, just det, fälla. Hade man byggt från rötterna, dvs gräsrötterna, hade man inte kunnat slå undan fötterna lika lätt på partiet sedan.

Vad jag frågar mig är dock, är det verkligen nationalister som styr SD i dag?

Tyvärr tror jag att det finns ett flertal som inget annat vill än förstöra för SD som sitter i toppen och styr. Märkligt. Nej nej. Jag vet vilket EXTREMT hat våra motståndare har, att infiltrera och ägna årtionden för att kunna stjälpa SD finns det tusentals vänsterfanatiker eller liberaler som gärna skulle göra...

5:57 PM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Det är ju inte omöjligt att det i SD:s ledning finns människor som ser som som nationalister - men man för ju knappast en nationalistisk politik.

10:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Att rösta på Sd idag vore som att rösta på allians för Sverige.
Sd har numera ett starkt arbetsfientligt partiprogram och en klen invandringspolitik.

Sd har klivit till höger om moderaterna i den liberala skalan och kommer därför aldrig kunna bygga upp en folkrörelse.

Jag skulle nog hellre rösta på sossarna igen än på Sd.

1:51 AM  

Post a Comment

<< Home