Monday, September 26, 2005

SSU: istället för argument

En springpojke i SSU Helsingborg, Martin Tunström, blev tydligen riktigt arg när jag i förra veckan tog upp några exempel på hur oseriösa de politiska amatörena på lekstugan Analys & Kritik är. Även om till och med omotiverade elever i grundstadiet kan skratta högt om den okunskap, förvirring, de definitionsfel, rinkebyretorik och allmänna amatörism som är så typisk för denna hemsida så reagerar denne herr Tunström mot kritik mot Analys & Kritik. Bevisligen rör han sig ofta med samma problem som denna hemsida och tar illa åt sig när något mer påläsa kretsar passar på att ha lite roligt på dessa människors bekostnad.

Nu är det inte så mycket till moteld herr Tunström har att lägga upp på sin egen blogg. Han försöker förklara bort amatörismen hos Analys & Kritik att det rör sig om okunskap och ironi. Ja, fast det som han inte klarar av att beskriva som okunskap och ironi bryr han sig, smart nog, inte om att kommentera alls.Uppenbart är i alla fall att han känner en djup politisk kamratskap med den låga nivån på Analys & Kritik. Och uppskattar man den former av låg journalistik så är det givetvis inte speciellt långt till att också alliera sig med antidemokraterna på tidningen Expo (nu kommer dock tidningen ut allt mer sällan, men ibland uppdaterar de faktsikt sin uppsida).

Den politiskt intresserade känner till Expos historia. Hur tidningen grundades av politiska terrorister, hur antidemokrater ena dagen arbetat som redaktörer på Expo för att senare på kvällen stå och kasta smörsyra mot demokratiska gruppers samligar. Hur man medvetet ljugit, verkat för inskränkningar i demokratin och hotat politiska meningsmoståndare. Allt detta känner den påläste till så det finns ingen mening i att gräva upp all smuts Expo vill gömma ännu en gång. Vi kan dock konstatera detta: är man demokrat och vill sammanblanda sig med grupper som har Expos förflutna så är man antingen politisk idiot eller i själva verket inte alls demokrat. Hur det är i fallet Martin Tunström är han nog bäst själv att utreda.

Hur som helst, det känns mer än lovligt desperat att börja gräva upp gamla Expo-uppgifter om mig, uppgifter som i de flesta fall smulats sönder i SD-press ett flertal gånger, i syfte att försvara amatörerna på Analys & Kritik. Dubbelt roligt blir det ju när en SSU:are försöker göra detta genom att ifrågasätta den demokratiska legimiteten hos Sverigedemokrater. Tydligt är, skulle Tunström själv vara övertygad demokrat så skulle han varken vara med i SSU på lokal- eller riksnivå, och verkligen inte beblanda sig med ett politiskt parti som har så många antidemokrater och mördare bland sina ideologiska och internationella kamrater.

På det lilla planet så delar han styrelse i SSU Skåne med vänserextremister, bland annat från SSU Malmö, som på fullt allvar vill införa planekonomi i Sverige 2005. Och detta rör sig inte om något isolerat fenomen, även SSU Stockholm hyllar antidemokraten Karl Marx och vill införa planekonomi i Sverige. En sådan inställning är ju skrattretande dum, men inte direkt kriminell. Däremotså bryter SSU mot lagar och uppträder kriminellt när man stjäl valmaterial från andra partier, när man stör demokratiska apellmöten och inte minst när man medvetet ljuger upp sina meddelamssiffror i syfte att bluffa till sig skattepengar. Går vi ännu längre upp i organisationen så minns vi bilder hur Olof Plame och Ingvar Carlsson åkt jorden runt för att skaka hand med världens värsta diktatorer.

Och detta internationella samarbete är grupper och partier som inte bara avvisar demokratin utan är villiga att mörda politiska motståndare för att påpeka allvaret i deras mission, det var inget som försvann ur socialdemokraterna på 80-talet. Sverigedemokraternas Mattias Karlsson prestenterade förra året en skrift med namnet "Den röda tråden - Socialdemokraternas internationella kontakter" (finns att ladda ner på http://www.sd-kuriren.info/). Den visar på ett osminkat sätt att det minsann inte är något tonårsskämt när SSU:are i Sverige springer på SSU-läger med Lenin-symboler och sjunger om att vada fram i politiska motståndares blod. Just detta nakna våld och antidemokratiska tankesätt genomför socialdemokraternas internationella kontakter

Att i Sverige uppmärksamma, eller till och med beundra, demokratiska politiker som arbetar ideellt för ett bättre land borde således inte vara speciellt kontroversiellt, även om dessa människor inte är socialdemokrater (vilket iofs Anders Klarström skall vara idag, Tina Hallgren-Bengtsson var å sin sida med i Socialdemokraterna innan hon hittade till Sverigedemokraterna). Kriminaliteten och hyllandet av politisk terror och antidemokrati inom socialdemokraterna, SSU och deras internationella bröder och systrer trode vara betydligt mer intressant att kritisera för den som på fullt allvar stödjer och kämpar för demokratin. Få inom SSU gör detta och Martin Tunström tillhör som ni ser inte dessa på något sätt. Han är beredd att köpa alla former av hyllande och tillbedjande av antidemokrati, samtidigt som han är villig att angripa demokrater i andra partier bara för att SAP eller SSU skall försöka vinna politiska poänger i Sverige.

Det är kanske möjligt att vara en trovärdig demokrat inom SSU även om vi inte sett så många exempel. Men det är inte möjligt att vara demokrat och inte bekämpa och ta tavstånd från våldet, kriminaliteten, bedrägeriet och hyllandet av politisk terror som är så centralt för dessa människor och dess ideal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home