Saturday, September 24, 2005

Analys & Kritik

Den svenska mediadjungeln är fylld med företelser och projekt som ibland får en att klia sig i huvudet och undra vad de syftar på, samt företelser som får en att skratta rakt ut. Inte minst finner man dessa skapelser inom det politiska området, och förmodligen finns det för oss nationalister inget mer känt exempel än den tidning antidemokraterna på Expo ger ut och den hemsida de tillhandahåller. Ett annat exempel är märkliga bloggar från människor som kastats ut ur Sverigedemokraterna.

Nu är emellertid inte Expo på något sätt värst i sin nisch. Om du inte redan har upptäckt tidningen/hemsidan Analys & Kritik så föreslår jag att du genast besöker deras hemsida. Man behöver inte ens vara nationalist för att skratta åt artiklarna och notiserna på sidan, på alla tänkbara plan så saknar man minsta lilla kunskap kring politik och man blandar ihop begrepp och företeelser på ett sådant sätt att misstänker att sidan är ett, synnerligen lyckat, försök till ironi. Det var jag övertygad om att sidan handlade om i flera veckor efter jag upptäckte sidan.
På hemsidan travar man de mest skrattretande analyserna och beskyllningar på varandra. Detta gäller inte enbart för Sverigedemokrater och andra nationalister, men i och med att jag själv är Sverigedemokrat så kan det ju vara passande att påpeka några av de roligaste anklagelserna mot oss.

- Anledningen till att Sverigedemokraterna ställer upp i kyrkopolitiska val är att man attraheras av "Martin Luthers antisemitism".
- Sverigedemokraternas retorik om en rättsstat går tillbaka till fascismens tal om lag och ordning.
- Jonas Åkerlund är tydligen vice ordförande, vi som var med på årsmötet vill minnas att han valdes till andra vice ordförande.
- Sverigedemokraternas kritik av mångkulturen betyder att Sverigedemokraterna är en "främlingsfientlig enfrågesekt".
- Sverigedemokraterna har inte Årsmöten utan "rådsmöten".
- Analys & Kritik avslöjar att Sverigedemokraternas kritik mot mångkulturen handlar om att "(...) om att utestänga och slänga ut "invandrare" från Sverige, Europa, norra halvklotet och hela planeten Tellus".
- Reine Wickström skall 1988 ha uteslutits från Sverigedemokraterna för att "han var för radikal". Påståendet saknar alla former av grunder.
- Man påstår att Tommy Funebo skall ha varit partisekreterare i Sverigedemokraterna. Tommy fick aldrig någon sådan hög post innan han försvann.

Så här håller det på sida upp och sida ner. Att notera och besvara alla fanatisier och fixeringar man publicerat skulle ta mycket mer tid och utrymme än vad jag orkar ge projektet. Däremot är det passande att lägga upp en länk till de som vill skratta lite...

  • Analys & Kritiks hemsida
  • 0 Comments:

    Post a Comment

    << Home