Sunday, August 22, 2010

"Demokratimånad" på Tjärna Ängar

I valtider är inga försök att få röster för låga. I mitt eget invandrartäta bostadsområde statsar Socialdemokraterna (via sin sidorganisation Tjärnkraft) på att ha en hel "Demokratimånad" fram till valdagen. Just namnet är en smula ironiskt då demokrati sällan kopplar till massinvandring av afrikaner och araber.

För att få dessa människor att gå och rösta på dem så bjuder man på mat 8 gånger fram till valet och på buffé på självavaldagen. Kruxet för de som är intresseradeär dock att de samtidigt håller några föreläsningar om sin politik.

Det fina i detta är ju att man själv kan bli bjuden på mat (undra just om de har vegetariska alternativ, men det är väl inte så aktuellt för de aktuella invandrargrupperna), givetvis är ju min röst och åsikt utanvärde för socialdemokraterna men ibland kan man ju få brödsmulor om man står bredvid någon priviligerad.

Tuesday, August 17, 2010

Sten Andersson har avlidit

Första gången jag träffade Sten Andersson var på Sverigedemokraternas extra årsmöte i Norrköping valåret 2002. Detta var innan han blev officiell medlem i och företrädare för SD, han var inbjuden som gästtalare. Jag och en kamerakvinna arbetade får SD-television under helgen med intervjua ledande och intressanta medlemmar, och Sten givetvis. För SD var det ju ganska stort att vi hade en sittande riksdagsman på vårt årsmöte, även om han då satt som politisk vilde.

Att intervjua Sten var dock en smula problematiskt. Helst ville han inte säga så mycket om SD så han officiellt inte var med i partiet än, det var ju ganska lätt att förstå. Men han ville inte säga så mycket om Moderaterna heller mer än att ge bakgrundsfakta om hur han mobbades ur partiet, och att han inte hade några behov att verbalt överfalla partiet för att tillfredsställa några hämndbegär och det ju lätt att respektera (inte minst för att SD då befanns sig i en ganska smutsig uppgörelse med ND). Men som sagt, detta gav ju ganska få möjligheter för mig att göra en riktigt intressant intervju med Sten Andersson och jag tror aldrig at just detta samtal någonsin sändes på SD-Kurirens hemsida.

Denna anekdot ger trots allt ganska mycket om hur jag uppfattade Sten Andersson då och den bilden skulle förstärkas när han kom med på allvar. Han var således inte mycket till vare sig ideolog eller talare, men han hade ett lugn som gjorde att det var väldigt lätt att få ett förtroende för honom och det var inte konstigt att han i nästan 20 år hade varit så viktig för Moderaterna i riksdagen. Han hade väl lite svårt att förstå Sverigedemokraternas partikultur och kunde väl väcka lite irritation kring detta (inte minst för att den som verkligen värvade Andersson till SD inte hade varit riktigt ärlig mot honom), men han blev snart en viktig kraft för SD och då inte minst nere i Skåne.

Det finns massor av skäl varför det är svårt att förlora en människa som Sten Andersson. Men jag tyckte verkligen att det skulle bli roligt, inte minst för Sten själv, att komma tillbaka till sin riksdagsplats efter valet i september och visa sina gamla kompisar i Moderaterna att den som skrattar bäst är den som skrattar sist.

Nu blev det tyvärr aldrig så, men hans gärning och betydelse för svensk nationalism kommer i alla fall att leva kvar länge. Far i frid!

Thursday, August 12, 2010

Nytt bottennapp av Expo

Tidningen Expo fortsätter med att slå sina egna bottennoteringar i politisk propaganda. I dag vill man hitta kopplingar mellan riksdagskanidater i Nationaldemokraterna för att några beställt politiska böcker (och en tydligen tom en tröja!) och några andra laggt ner en blomma för en av alla de svenskar som drabbats av det rasistiska våldet och samtidigt avled.

Jag skall passa på att "avslöja" mig själv i detta läge. Jag har besökt sorgemöten till den mördade syndikalisten Björn Söderberg, köpte anarkistiska tidningar på vänstersvartkrogen Kafé 44 i Stockholm samt beställt böcker från de två kommunistiska sekterna Sveriges Kommunistiska Parti ("Valda verk i 10 band" av Lenin) samt KPMLr (deras förre partiledare Frank Baudes memoarer "Mot strömmen").

Enligt Expo-logik gör detta givetvis mig till en av Sveriges ledande vänsterextremister - eller funkar det bara åt ett håll kanske?

Wednesday, August 11, 2010

*Ingen rubrik behövs*

Ibland säger en bild mer än 1000 ord...

Tuesday, August 10, 2010

En välkommen debatt

Den minkdebatt vi ser denna vecka kommer precis riktigt, med lite tur kanske den kan få uppmärksamhet av partierna iom att den kommer så nära till valet. Hittills är dock partierna tysta, det värsta av allt är dock att de nationalistiska partierna är tysta - de borde se det som en självklarhet att leda denna debatt.

Ett stort tack till Djurrättsalliansen (även om jag tydligen ses för nationalistisk för att bli medlem....), men också lite skäll för att man inte ser till att vittna och få dessa djurplågare dömda.

Monday, August 02, 2010

Expo; "Assimilering är massmord"

Expo är alltid en oändlig källa till humor med sina verklighetsfrämmande överdrifter. Frågan är dock om inte Daniel Poohl når ett personligt rekord idag när han på fullt allvar jämför kulturell assimilation med massmord på över 30 miljoner människor. Steig är med all säkerhet nöjd med sin efterträdare när han ser på från Helvetet.